Mozes, Plato, Jezus P.W. van der Horst

ISBN: 9789053337820

Published:

Paperback

281 pages


Description

Mozes, Plato, Jezus  by  P.W. van der Horst

Mozes, Plato, Jezus by P.W. van der Horst
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 281 pages | ISBN: 9789053337820 | 7.13 Mb

Mozes, Plato en Jezus staan voor de drie belangrijkste tradities uit de wereld aan het begin van onze jaartelling: de joodse, de Grieks-Romeinse en de christelijke. Waar wij vandaag over deze drie tradities zouden spreken als lover afzonderlijke, vanMoreMozes, Plato en Jezus staan voor de drie belangrijkste tradities uit de wereld aan het begin van onze jaartelling: de joodse, de Grieks-Romeinse en de christelijke. Waar wij vandaag over deze drie tradities zouden spreken als lover afzonderlijke, van elkaar verschillende denkwerelden, -waren zij in die tijd zeer nauw met elkaar verbonden.

De wereld van het vroege christendom werd gekenmerkt door een levendige uitwisseling van ideeën, kennis en gebruiken en door soms heftige polemieken over religieuze, filosofische en ethische themas. Het christendom was in de eerste halve eeuw van zijn bestaan een goeddeels joodse beweging die haar wortels had in het jodendom van de eerste eeuw. De joodse erfenis van die dagen draagt het christendom nog altijd met zich mee, hoe moeilijk herkenbaar soms ook. Toen het christendom zich in een, geleidelijk maar zeer pijnlijk proces van het jodendom losmaakte, werd de confrontatie met de heidense Grieks-Romeinse wereld een steeds belangrijker factor.

Mozes, Plato, Jezus laat zien hoe het jonge christendom zijn weg trachtte te vinden in de joodse en heidense wereld van de vroege keizertijd. Zo ontstaat een rijkgeschakeerd beeld van een periode uit de wereldgeschiedenis die gekenmerkt wordt door grote beloftes, een onwaarschijnlijke ideeënrijkdom en een enorme creatieve en culturele explosie.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Mozes, Plato, Jezus":


piotokyo.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us